VÄLKOMNA TILL VÅR CHARMIGA HANDELSTRÄDGÅRD PÅ ÖSTERLEN

VI ERBJUDER DIG EN UNIK OCH TRIVSAM TRÄDGÅRDSMILJÖ, KOMBINERAT MED VÄXTER AV HÖG KVALITET TILL BRA PRISER. GÄRNA LITE ANNORLUNDA OCKSÅ OM VI FÅR BESTÄMMA.

Johanna Lind Bagge - Beauty Box

VÅRT VÄXTHUS

HÄR KOMBINERAR VI NYTTA MED NÖJE, DET VILL SÄGA, VÄXTER OCH EN HÄRLIG BUTIKSMILJÖ. VI TILLHANDAHÅLLER EN LITEN DEL INOMHUSVÄXTER, MEN FOKUSERAR TILL STÖRRE DELEN PÅ UTOMHUSVÄXTER.

I vårt växthus hittar du det som är aktuellt just för årstiden. Vi har även våra egna sådder här. I år har vi haft mycket olika tomat- och gurkplantor bland annat, men också flera olika egenodlade sommarblommor.

UTEMILJÖN

UTANFÖR VÄXTHUSET KAN DU FORTSÄTTA DIN SPATSERING MED BÖLJANDE ÅKRAR I VYN. ÖSTERLEN I SIN ALLRA VACKRASTE FORM, DÄR HIMMEL OCH JORD MÖTS.

Det är här du kan botanisera bland våra fantastiska annueller, som vi har en stor avdelning till. Den ”ätbara hörnan” består av, som det hörs, ätbara växter. Kryddiga örter, bär och så småningom kommer grönsaksplantorna att ha ett litet hus här också. Fortsätter du runt så kommer du till vår pergola-avdelning, där du hittar en massa spännande skuggväxter. Runt växthuset finner du ett hav av perenner i alla dess sorter och former. I vår ”carport” hittar du en uppsjö av jord till alla möjliga ändamål, och utspritt över handelsträdgården finns ute- och inomhuskrukor och andra trädgårdsdekorationer.

PERENNER

Runt om vårt växthus har vi perenner i alla dess sorter och former. Perenner är namnet på de växter som kommer tillbaka år efter år. De finns för alla möjliga typer av lägen. Hos oss hittar du t ex en hel avdelning för de som trivs allra bäst i skugga.

ÄTBARA AVDELNINGEN

På vår ätbara avdelning hittar man en massa spännande saker. Bärbuskar, kryddiga örter, bär- och grönsaksplantor för att nämna några. Många av våra plantor driver vi dessutom upp alldeles själva. Närodlat när det är som bäst!

TRÄD & BUSKAR

Vi håller som bäst på att anlägga en helt ny avdelning i vår Handelsträdgård. Vår gamla ridbana görs om och här ska buskar, träd, rosor och klätterväxter stå på parad och visa sig från sina bästa sidor för er kunder.

SNITTBLOMSODLING

I år har vi haft en mängd olika lökväxter för självplock. Vi har också haft många sommarblommor som vi kunnat använda i våra egna buketter. 2021 var vårt första år med snittblomsodling och vi utvärderar just nu hur vi ska förbättra denna typ av odling inför nästa år.

VÅRA ÖPPETTIDER

MÅNDAG - FREDAG - 10–17
LÖRDAG - SÖNDAG - 10–16

Midsommarafton 21/6 - 10-13
Midsommardagen 22/6 STÄNGT


BESÖKSADRESS

NI HITTAR TILL OSS PÅ ADRESS ÖSTERLENVÄGEN 615, MITTEMELLAN LÖDERUPS KYRKA OCH VALLEBERGA KYRKA.


Det går även utmärkt att ta sig till oss med Buss 577. Närmaste hållplats heter ”Sömmerskehuset” och ligger ca. 100 m från vår gård.

GE BORT ETT PRESENTKORT!

ETT PRESENTKORT ÄR ALLTID EN UPPSKATTAD GÅVA. HOS OSS KAN DET ANVÄNDAS ANTINGEN I HANDELSTRÄDGÅRDEN, BLOMSTERSTALLET ELLER VARFÖR INTE TILL RÅDGIVNING, TRÄDGÅRDSDESIGN ELLER TRÄDGÅRDSSKÖTSEL?