VI ÄR TVÅ TRÄDGÅRDSÄLSKANDE SYSTRAR

2013 BÖRJADE VÅR RESA MOT VÅR ALLDELES EGEN HANDELSTRÄDGÅRD SOM NU ÄVEN INNEFATTAR TRÄDGÅRDSSERVICE, TRÄDGÅRDSDESIGN OCH FLORISTIK.

Om vi ska ta allt från början… Båda systrarna började arbeta på en härlig, gammal handelsträdgård under 2013. Ägaren var en äldre, ganska speciell man med mycket kunskaper kring odling. På denna plats lades grunden för hela vårt kunnande inom trädgårds- och serviceyrket. Vi fick ta mycket eget ansvar om allt från kunder till beställningar, planteringar och marknadsföring. Snabbt växte känslan av att det här var vårt stora kall i livet.

Därför beslutade vi oss år 2014 för att gå en grundutbildning inom trädgård. Utbildningen innefattade både baskunskaper inom allt från växtkunskap, latinska namn, beskärning och planering – Men också en stor del praktik. Vi fick genom detta prova på att arbeta med trädgårdsservice, floristik, tomatodling och på vår favorit-handelsträdgård – Där vi även arbetade extra under helger. Fast beslutna om att vi skulle få driva vidare den gamla handelsträdgården efter avklarad utbildning. Men här satte ödet stopp och planerna blev inte så som vi förväntade oss.

Istället startade vi upp vårt företag, Systrarna Lindskogs Trädgård & Design, i februari 2015. Någon egen handelsträdgård hade vi inte råd att bygga upp sådär i början. Men trädgårdsservice och trädgårdsdesign var inte lika dyra att starta med. där behövdes bara arbetskraft i form av oss själva, och redskap! Dessutom ett ypperligt tillfälle att samla på oss mer kunskap och erfarenheter om trädgård.

Efter ett framgångsrikt första år med vår trädgårdsservice och trädgårdsdesign, så kunde vi sommaren 2016 påbörja bygget av vår alldeles egna handelsträdgård hemma på gården utanför Löderup. Arbetet med detta fortsatte långsamt pö om pö, under tiden som vi jobbade med våra uppdrag. En stor belöning till att vi var inne på rätt spår med vårt företagartänk var när vi på hösten samma år vann titeln Årets Nyföretagare i Ystads kommun.

Våren 2018 stod handelsträdgården redo för öppning, och vi fick nypa oss många gånger i armarna för att förstå att det var sant! Vilken dröm!

Många efterfrågade snittblommor så under 2019 utvecklade vi ett nytt skott på grenen Systrarna Lindskogs Handelsträdgård – nämligen Blomsterstallet. Där skapar vi vackra buketter men här hittar du även krukväxter, krukor, vaser med mera.
Vi binder bröllopsbuketter och vi ordnar med begravningsarrangemang

Idag har vi alltså fyra fötter att stå på; vår trädgårdsservice, trädgårdsdesign, floristik och sist men inte minst vår handelsträdgård. Alla fyra grenarna är oss lika kära, och de knyter tillsammans en cirkel där det ena gynnar det andra och vice versa.
Vi älskar kreativiteten, det fysiska arbetet och kontakten till alla våra kära kunder.

FREJA

Är bra på allt det kreativa! Jag älskar att komma med nya idéer, förändringar och förbättringar på hur saker kan bli mer estetiskt tilltalande. Idéerna sinar sällan i det här huvudet.

Jag gillar också när saker blir ordentligt gjorda, från första steget till sista. Mitt tankesätt är ganska systematiskt, och vill helst att allt ska komma i tur och ordning.

Planering är också något som ofta faller på mina axlar.

BEFATTNING:

Storasyster och chef på Systrarna Lindskogs.

UTBILDNINGAR:

Grundutbildning Vuxlärling Trädgård, Trädgårdsdesign Flora på Trädgårdsakademin, Växthusodling på Hvilan.

JULIA

Jag är den som gärna ser till att allting blir gjort snabbt och effektivt, och räds inte för att ta tag i de jobbiga uppgifterna. Jag har alltid varit stark och älskar känslan av att klara av saker själv. Går det inte på första försöket, så hittar jag på någon kreativ lösning på problemet.

Min envishet är nog det som får mig att klara av saker, envis som en åsna och stark som en oxe!

BEFATTNING:

Lillasyster och chef på Systrarna Lindskogs.

UTBILDNINGAR:

Grundutbildning Vuxlärling Trädgård, Trädgårdsdesign Flora på Trädgårdsakademin, Växthusodling på Hvilan.

TOPP 5 HÄRLIGASTE MED TRÄDGÅRDSYRKET

Att få vara ute i den friska luften och det (förhoppningsvis) fina vädret!

Första fågelkvittret om våren, behöver vi säga mer? Att få ta del av naturens olika säsonger är avkopplande.

Kreativiteten! Att få göra olika blomsterarrangemang, gräva en ny rabatt eller vad det nu kan vara. Bara fantasin sätter gränserna!

Man får arbeta med hela kroppen, och sover ofta väldigt bra under högsäsongen med trädgårdsyrket…

Alla våra fantastiska och fina kunder. Ni kan verkligen liva upp en hel dag och tillsammans får vi många härliga skratt!