TRÄDGÅRDSDESIGN

INTE EN ENDA TRÄDGÅRD ÄR DEN ANDRA HELT LIK, OCH DET TYCKER VI ÄR FANTASTISKT! EN TRÄDGÅRD BORDE VARA UNIK. DEN SKA PASSA BÅDE TILL BYGGNADERNA PÅ TOMTEN OCH MÄNNISKORNA SOM BOR DÄR. VI ÄLSKAR ATT SÄTTA OSS IN I ALLA MÖJLIGA OLIKA STILAR OCH ”O-STILAR”, FÖR ATT SKAPA VACKRA OCH ANNORLUNDA ALSTER.
I RÄTT OMGIVNING SÅ KAN ALLA STILAR OCH SMAKER SE FANTASTISKA UT.

Sedan 2015 har vi tagit oss an designuppdrag av olika storlekar. Allt ifrån små rabattförslag, till totalförvandlingar av stora trädgårdar.

Trädgårdsdesignen är ett mycket trevligt inslag i vårt schema. Eftersom vi arbetar dagligen ute i olika trädgårdar så ser vi ofta inspirerande miljöer och funktionaliteter. Handelsträdgården ger oss möjlighet att erbjuda kunden ett oändligt utbud av växter som passar till just den specifika trädgården. Detta, tillsammans med ett kreativt öga och stort intresse, tillåter oss att skapa kundens drömträdgård!

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

NÄR VI KOMMER PÅ BESÖK FÖR ATT DISKUTERA DESIGNUPPDRAG SÅ FÅR VI OFTA EN KÄNSLA REDAN PÅ PLATS, AV VAD SOM HADE PASSAT FÖR DEN SPECIFIKA TOMTEN. FÖR OSS ÄR DET DOCK JÄTTEVIKTIGT ATT SKAPA MILJÖER SOM VÅRA KUNDER FAKTISKT TRIVS I OCH HAR ANVÄNDNING FÖR, SÅ EFTER LYHÖRT LYSSNANDE KAN VI SÄTTA IGÅNG ATT SKAPA JUST DIN UNIKA TRÄDGÅRD.


1. Vi gör ett kostnadsfritt första besök på omkring 30 minuter. Det kan vara bra om du har förberett med en tomtskiss samt även är införstådd i designpaketets kostnad. Under besöket så berättar kunden om sina önskemål och idéer för trädgården medans vi antecknar. Vi mäter upp de delar av trädgården som vi behöver ha mått på, samt tar lite bilder.

2. Vi åker sedan hem och påbörjar skissandet av våra idéer. Du bör räkna med runt 4 veckors väntetid. När vi är färdiga med planeringen så kontaktar vi kunden igen för att boka ett nytt möte.

3. På mötet visar vi upp vår handmålade illustrationsplan och berättar om idéerna vi har för er trädgård. Ni får även en växtlista, materiallista samt en offert på vad det hade kostat att låta oss utföra den gröna delen av arbetet. Om kunden vill utföra planteringen själv, så ingår det även en planteringsplan. Kunden är alltid välkommen att komma med synpunkter, frågor och ändringar av designen.

4. När kunden känner sig nöjd med vad som finns med på skissen, och det finns schakt och/eller stenläggning som ska göras, så kan vi hjälpa till med kontakt av en bra firma och även finnas med på mötet för att förklara illustrationsplanen.

5. När offerter har blivit godkända och kunden känner sig nöjd med alla val, så bokas det in datum för utförande. Du är nu några steg närmare din drömträdgård!

Johanna Lind Bagge - Beauty Box

RÅDGIVNING

IBLAND VILL MAN INTE FÖRÄNDRA VAD MAN HAR, BARA TA REDA PÅ HUR MAN BÖR SKÖTA DET PÅ BÄSTA SÄTT! DET KAN T.EX. VARA ATT MAN ÄR NYINFLYTTAD OCH VILL FÖRBÄTTRA DET BEFINTLIGA I TRÄDGÅRDEN, INNAN MAN BESTÄMMER SIG FÖR VILKA FÖRÄNDRINGAR SOM SKA GÖRAS. ELLER SÅ VILL MAN HELT ENKELT SKAFFA SIG LITE MER KUNSKAP OM TRÄDGÅRDSSKÖTSEL.

I DESSA FALL ÄR RÅDGIVNINGEN DET BÄSTA ALTERNATIVET FÖR DIG!


TA MED DIG TILL MÖTET:

Penna och papper att anteckna på.

PRIS:

1 000 kr/påbörjad timme
+ Framkörningsavgift* 250 kr/påbörjad timme
(vid längre sträcka än 1 mil enkel resa från Löderup).
+ Milersättning 40 kr/mil

* Framkörningsavgift: De flesta företag lägger på sitt timpris för färden till kunden. Vi erbjuder istället våra kunder ett billigare pris för tiden som det tar att ta sig till uppdraget. Detta kallar vi för framkörningsavgift.

VÄXTFÖRSLAG

FÖR ER SOM VILL BEHÅLLA ERA BEFINTLIGA RABATTER, MEN VILL HA TIPS PÅ PASSANDE VÄXTER ATT FYLLA UT RABATTERNA MED – DÅ ÄR DETTA ALTERNATIV PERFEKT FÖR ER!


DETTA INGÅR I VÄXTFÖRSLAG:

» Ett kostnadsfritt första möte på omkring 30 minuter, där ni berättar om era önskemål kring rabatterna.
» När vi arbetat färfigt med ert projekt, så kommer ni att få ett dokument med växtförslag till era rabatter.
» En offert på vad det hade kostat om vi skulle utföra planteringen.
» Eventuellt en enkel planteringsplan, om kunden önskar att plantera själv.

PRIS:

3000:-

ILLUSTRATIONSPLAN

Exempel på en illustrationsplan vi gjort åt en kund. Här blir det en elegant trädgård med gatsten i mönster, stenblockskanter och naturligtvis massvis med grönska och frodighet i rabatterna. På piedestal hamnar en vacker glaspaviljong.

KUNDRECENSION PÅ FACEBOOK

” Tjejerna gjorde ett toppenjobb med att både planera och anlägga vår trädgård. Effektiva, snabb respons, flexibla och noggranna. Nu ska allt växa upp och vi ser fram emot resultatet. ”

PRIS TRÄDGÅRDSDESIGN

VI BRINNER FÖR ATT SKAPA VACKRA OCH INTRESSANTA TRÄDGÅRDAR ÅT VÅRA KUNDER. ATT FÅ EN HANDRITAD ILLUSTRATIONSPLAN ÖVER DIN NYA TRÄDGÅRD ÄR SPECIELLT. NÅGOT SOM HAR KRÄVT GENOMTANKE, KUNSKAP OCH ENGAGEMANG, MEN FRAMFÖRALLT MYCKET TID. VI BER ER DÄRFÖR ATT LÄSA IGENOM PUNKTERNA NEDAN INNAN VI FORTSÄTTER PROCESSEN MOT DIN DRÖMTRÄDGÅRD.


– Designen kommer att kosta enligt priserna nedan, beroende på hur stor din trädgård är. Paketpriserna är fasta.
– Priserna nedan gäller för själva illustrationsplanen med tillhörande planering och tidsåtgång.
Priset kommer alltså att faktureras till er när skissen är färdig, oavsett om ni väljer att genomföra arbetet med trädgården nu eller senare.
Har vi framställt en skiss till er så gäller priset.
– I priserna ingår självklart, inom rimliga gränser, kostnadsfria ändringar av designen.
– Det tillkommer milersättning (40 kr/mil) samt timpris (650 kr/person) vid besök efter den första gången.
– Priserna är inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag.
– Designuppdrag är inte avdragsgilt enligt RUT.

DETTA INGÅR I ALLA TRE DESIGNPAKETEN:

» En skalenlig, färglagd illustrationsplan.
» Växtlista/förslag som passar trädgårdens olika lägen.
» Materiallista för den planerade trädgården.
» Offert på vad det hade kostat om vi gör planteringen, samt växtinköp.
» Planteringsplan om kunden vill utföra arbetet själv.

LILLA PAKETET:

För trädgårdar som är mellan 50-499 kvm.
9000:-

MELLANPAKETET:

För trädgårdar som är mellan 500-999 kvm.
11000:-

STORA PAKETET:

För trädgårdar som är mellan 1000-2000 kvm.
15000:-

GE BORT ETT PRESENTKORT!

ETT PRESENTKORT ÄR ALLTID EN UPPSKATTAD GÅVA. HOS OSS KAN DET ANVÄNDAS ANTINGEN I HANDELSTRÄDGÅRDEN, BLOMSTERSTALLET ELLER VARFÖR INTE TILL RÅDGIVNING, TRÄDGÅRDSDESIGN ELLER TRÄDGÅRDSSKÖTSEL?

Johanna Lind Bagge - Beauty Box

KONTAKTA OSS!

HANDELSTRÄDGÅRDEN & BLOMSTERSTALLET:
0411-52 48 81

TRÄDGÅRDSDESIGN & TRÄDGÅRDSSERVICE:
INFO@SYSTRARNALINDSKOGS.SE


Tveka inte att höra av dig om du har några frågor kring vårt sortiment, vill beställa buketter eller om det helt enkelt är något annat du undrar över.

När det gäller just Trädgårdsdesign och Trädgårdsservice ser vi helst att ni kontaktar oss via mail. Då vi (Freja och Julia) är ute och jobbar hos kunder om dagarna kan vi ha svårt att prata i telefonen. Så maila oss gärna så återkopplar vi så snart vi har möjlighet.